vineri, 31 octombrie 2008

"Programatorii americani vin in IT-ul romanesc"

Firmele romanesti angajeaza din ce in ce mai multi programatori americani care vin sa lucreze la noi deoarece nu mai gasesc de lucru in SUA din cauza crizei financiare, potrivit lui Radu Georgescu, presedintele Gecad Group.

'E un trend care acum ceva timp parea incredibil, aducem americani in Romania si le convine sa lucreze in unele cazuri pe salarii mai mici decat romanii. La ei nu mai gasesc de lucru si le convine sa vina aici', a declarat Georgescu, citat de Hotnews. si la noi criza va face victime in randul companiilor din IT, jumatate din acestea putand sa dispara in cel mult un an, a adaugat seful Gecad.

Acesta considera ca in pericol sunt in special companiile romanesti de outsourcing, pentru ca daca cei unu-doi clienti pe care ii au dau de greu pe plan mondial afecteaza si compania romaneasca. 'Cred ca industria ar trebui sa se focalizeze pe proprietatea intelectuala, nu pe outsourcing. Outsourcingul a fost o greseala, multi oameni au castigat facand asta, si nu e rau, insa trebuie facuta o schimbare, pentru a avea o valoare adaugata reala. Numai aceste companii vor supravietui crizei', a mai spus seful Gecad.

Mai ieftini ca romanii

Nici filialele romanesti ale multinationalelor nu vor fi ocolite de probleme. 'Probabil ca vor da oameni afara, in cel mai rau caz, insa in cel mai bun caz nu vor mai creste. Vor fi si ele afectate. Au anuntat concedieri masive pe plan mondial. Unii dau afara 20% din forta de munca', a declarat seful de la Gecad.

Georgescu afirma ca programatorii romani isi gasesc tot mai greu de lucru in tara deoarece reprezinta o forta de munca extrem de scumpa. 'Daca acum sase luni puteau veni ei sa puna conditii salariale, acum sunt in cautare de joburi, si pe viitor salariile vor scadea. (...) Acum, in Romania, un american e mai ieftin decat un roman', a declarat Georgescu la o conferinta pe IT. 

Sursa: Evenimentul Zilei


AM AJUNS SA O VEDEM SI PE ASTA.  AMERICANI CARE VIN SA LUCREZE IN ROMANIA, DEJA SUNA SENZATIONAL, SI PE BANI MAI PUTINI, DEJA INCEP SA-MI PUN INTREBARI EXISTENTIALE...  ASTEPT MOMENTUL IN CARE O SA LE DAM GREEN CARD-URI AMERICANILOR, SARACII.... in sfarsit incepe sa se faca dreptate... (nu sunt naiv, stiu ca e doar un scenariu deocamdata, dar suna atat de bine... :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu